Zondag 25 februari Zondagmiddaglezing m.m.v. Peter Meedendorp

Het bestuur van de Stichting Collectie ter Borg organiseert op 25 februari weer een zondagmiddaglezing. Peter Meedendorp is dan onze gastspreker. Hij heeft samen met zijn vader en broer een landbouw-loonbedrijf in Onstwedde.

Peter is sinds juni 2023 voorzitter van de Europese Raad voor jonge boeren (CEJA), de Europese koepel van het Nederlands Agrarisch Jongeren Contact, nadat hij een paar jaar portefeuillehouder internationaal was bij dit NAJK.

Het CEJA behartigt de belangen van met name jonge boeren in Brussel. Daar waar het landbouwbeleid wordt gemaakt, zal Peter zijn stem laten horen en opkomen voor de belangen van de jonge (toekomstige) boeren.

In het Dagblad van het Noorden stond op 31 januari 2024 een erg mooi interview met Peter Meedendorp, waarin hij stelt dat het perspectief voor de boeren van het grootste belang is. Er is erg veel onrust onder de boeren, er worden onwerkbare regels gesteld, maar het is en blijft van het grootste belang dat we aan de onderhandelingstafel blijven meepraten. Zodat er beleid wordt gemaakt waarmee de boeren uit de voeten kunnen.

Peter zal in zijn lezing vertellen wat hij voor de Groninger/Veenkoloniale landbouw kan betekenen.

De aanvang van de lezing is: 14.00 uur in de Stainkroeg, Ommelanderwijk 51A, 9644 TA Veendam.

Entree: € 5,00 (incl. koffie/thee en bezoek aan het museum) (donateurs vrij entree)

Informatie voor grenspendelaars

Spreekdag van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR)

edr Bad Nieuweschans. Het GrensInfoPunt van de Eems Dollard Regio (GIP EDR) organiseert op woensdag 21 februari a.s. weer een GIP EDR-Spreekdag. Grenspendelaars, ondernemers en werkgevers kunnen dan terecht met vragen op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekeringen. Belangstellenden kunnen hun vragen stellen aan Nederlandse en Duitse medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, “Deutsche Rentenversicherung” (DRV) uit Münster en het ‘Bureau voor Duitse Zaken’ (BDZ), een speciale afdeling van de ‘Sociale Verzekeringsbank’ (SVB) in Nijmegen.

Een gratis adviesgesprek op 21 februari a.s. is mogelijk tussen 10.00 en 16.00 uur.

De gesprekken vinden plaats op het kantoor van de EDR in Bad Nieuweschans.

Deelname aan de GIP EDR-Spreekdag is op afspraak. U kunt zich per mail aanmelden via gip@edr.eu (onder vermelding van uw telefoonnummer), telefonisch via 0597 521818 of via het aanvraagformulier op onze website www.grenzinfo.eu/edr

Ook buiten de GIP EDR-Spreekdag om kunnen belangstellenden bij GIP EDR terecht voor gratis informatie en advies over wonen, werken, ondernemen en studeren in of pensioen ontvangen uit het buurland.

De dienstverlening van GIP EDR wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de Duitse deelstaat Niedersachsen, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, de Landkreise Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.

Gemeente Oldambt lanceert Hinderapp voor het melden van geur- en geluidsoverlast

Inwoners van gemeente Oldambt kunnen nu geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun omgeving te melden. De lancering van de Hinderapp maakt het eenvoudig voor inwoners om snel en efficiënt meldingen te maken van deze vormen van overlast, evenals van hinder door houtrook.

Inzicht en oplossingen met de Hinderapp

Deze web-app biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke manier om problemen te signaleren, maar geeft ook inzicht in reeds gedane meldingen van geluids- en geuroverlast in de omgeving. Daarnaast biedt de Hinderapp de mogelijkheid voor gebruikers om milieuklachten in te dienen, welke vervolgens worden behandeld door de Omgevingsdienst Groningen. Dit initiatief van de gemeenten, provincie en Omgevingsdienst Groningen draagt bij aan een schoner, veiliger en gezonder leefmilieu voor alle inwoners.

Wethouder Jurrie Nieboer benadrukt het belang van deze nieuwe ontwikkeling: "De Hinderapp stelt onze inwoners in staat om op een laagdrempelige manier overlast te melden en zo bij te dragen aan een prettige leefomgeving voor iedereen. Door deze aanpak kunnen we als gemeente effectiever optreden tegen overlast en de leef kwaliteit verbeteren."

Hinderapp succesvol

Sinds 2021 wordt de Hinderapp al met succes gebruikt in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta, waar het aantal telefonische meldingen bij de gemeente en provincie is afgenomen en een groot deel van de milieuklachten nu digitaal wordt ingediend bij de Omgevingsdienst Groningen. In navolging hiervan sloten in 2023 ook de gemeenten Midden-Groningen, Pekela en Westerkwartier zich aan bij de Hinderapp. Nu is het de beurt aan gemeente Oldambt om deze innovatieve tool te omarmen.

Eenmalig registreren

Vanaf vandaag kunnen inwoners van gemeente Oldambt de Hinderapp gebruiken. Een eenmalige registratie is vereist om meldingen of klachten nauwkeurig op de kaart te plaatsen, maar het bekijken van meldingen in de omgeving is mogelijk zonder registratie. De Hinderapp is ontwikkeld door de Provincie Groningen, de Groningse gemeenten en de Omgevingsdienst Groningen en is te vinden op www.hinderapp.nl

 

Op zaterdag 24 februari komt Pink Project The Band, dé Pink Floyd tribute, naar Winschoten

De band gaat op tournee met de nieuwe show ‘Any Colour You Like’. Want het repertoire van Pink Floyd is divers, kleurrijk en bestrijkt, inclusief het solowerk van David Gilmour en Roger Waters, inmiddels zes decennia. Pink Project trakteert op hoogwaardige uitvoeringen van bekende songs en onverwachte parels, met quadrafonische sound, een fraaie lichtshow en indrukwekkende visuals. Meer informatie en kaarten: Pink Project The Band — Any Colour You Like “A collection of great Floyd songs” | Cultuurhuis De Klinker (indeklinker.nl)

Luuk Haaze wordt de nieuwe meester in ‘Mees Kees Op Kamp’

Luuk Haaze speelde eerder in musicals als ‘Spring Awakening’, ‘Soldaat van Oranje’ en vertolkte tot vorige maand nog de rol van Eugene in de hitmusical ‘Grease’. Op dit moment speelt hij samen met Barrie Stevens in de voorstelling ‘Dood aan zee’ en tegelijkertijd zal hij zich klaarstomen als ’Mees Kees’. De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Naast het gelijknamige boek uit de boekenserie trok de film ‘Mees Kees Op Kamp’ meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! 

Het script en liedteksten zijn in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en choreografie, Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms is Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical.

Op vrijdag 23 februari 19.00 uur (tijdens de Voorjaarsvakantie) staat de musical in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Meer informatie & tickets: indeklinker.nl/meeskees

Nieuwe Pekela

Het door de Culturele Commissie Pekela georganiseerde jubileumconcert ter ere van het 35 jarig jubileum  zorgde zondagmorgen voor een enorme toeloop naar het Albatrosgebouw. Binnen een mum van tijd was het concert uitkocht.

Voorzitter  Regina Kral blikte in haar toespraak terug naar 20 januari 1989 toen de oprichting van de SCCP een feit werd. Traden er in de begin jaren vooral zangkoren op nu is het  heel divers van Ierse muziek, cabaret, concerten van klassiek tot populair en jaren 60/70 muziek enz.

Burgemeester Jaap Kuin had lovende woorden voor al hetgeen de SCCP op cultureel gebied tot stand brengt en zo Pekela positief op de kaart zet. De burgemeester zette de dames van de Culturele Commissie Pekela , Anneke de Boer, Regina Kral, en Hennie van Mannekes in het zonnetje met een prachtig boeket. De bezoekers kregen waar voor hun geld,  de SCCP had met de  4- mans-formatie Kentuky Snake Oil een schot in de roos. Met fiddle , banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brachten ze een mix van Bluegrass, Country en Americana.     

Na een aanhoudende staande ovatie en ‘zugabe ’ werd het concert afgesloten.

Het volgende concert is op zondagmiddag 18 februari a,s. aanvang 15.00 uur.

Tho Wieners play the Everly Brothers. Rock ‘Roll band The Wieners toert voor het vierde seizoen op rij door Nederland met de theatershow ‘ The Wieners play the Everly Brothers’  

Op 18 februari brengen ze in het Albatrosgebouw een speciaal eerbetoon aan de Everlys, in een kleine ‘unplugged’, duo bezetting.  

Kaartje reserveren kan via info@sccpekela,nl

Kuier & Keuvel wandelkalender 't vroege voorjaar 2024

Wandelen is gezond en samen wandelen is gezellig! Onder de naam "Kuier & Keuvel" organiseert Sociaal Werk Oldambt elke week een wandeling. De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

Regenachtig weer en benieuwd of de wandeling doorgaat? 

Kijk op de Facebookpagina van Sociaal Werk Oldambt of • stuur een Whatsapp naar 06 11 90 28 81 (Jenny) of • bel 0597 - 421 833 (Boschpoort

Woensdag 7 februari om 13.00 uur vertrekt de wandeling bij de kerk aan de Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. Loes loopt met ons mee en deze wandeling heeft van Loes het thema. Carnaval gekregen! Nieuwsgierig geworden; loop gezellig met ons mee!

Woensdag 14 februari  om 13.30 uur start de wandeling vanaf de Esbörg,

Esbörgstraat 16 in Scheemda. Gids Chris Kraster neemt ons mee op de historische wandeling door Scheemda en geeft uitleg onderweg. We komen o.a. langs de haven, middeleeuwse pastorie met kerkhof, verdwenen winkels en monumentale boerderijen.

Woensdag 21 februari om 13.00 uur zijn we te gast bij Museum Stoomgemaal, Oostereinde 4 in Winschoten. Dit stoomgemaal is in 1971 buiten werking gesteld en is de enige in de provincie Groningen die bewaard gebleven is. Bart Eefting vertelt over het stoomgemaal en we maken een wandeling in de omgeving van het Oostereinde.

Donderdag 29 februari om 11.00 uur start de wandeling in Nieuw Beerta bij de kerk aan de Hoofdweg 18. Op deze speciale en extra dag van 't (schrikkel) jaar 2024 heeft Loes voor ons een heuse Rode Schrikkelloop georganiseerd!

Nieuw meldsysteem maakt melden in Oldambt makkelijker

Vanaf  december werkt de gemeente Oldambt met een nieuw meldsysteem voor het afhandelen van meldingen over de openbare ruimte. Het systeem is gebruiksvriendelijker en ‘slimmer’. Daar hebben zowel inwoners en de gemeente profijt van. 

Het nieuwe systeem kan met een paar woorden de melding herkennen en categoriseren. Vervolgens komt de melding rechtstreeks op de betrokken afdeling terecht. Dit zorgt voor efficiëntie en gemak. Het systeem werkt op computers, smartphones en tablets. Ook is het mogelijk om een foto bij de melding toe te voegen. Inwoners uit de gemeente Oldambt kunnen voor alle meldingen vanaf 11 december terecht op https://meldingen.gemeente-oldambt.nl.

Wethouder Beheer, realisatie en buitendienst Jurrie Nieboer:

“Jaarlijks ontvangen we zo’n 3600 meldingen over de openbare ruimte. Bijvoorbeeld een verzoek om extra te maaien of te snoeien bij een onveilige situatie of andere zaken in de leefomgeving. Het is voor de dienstverlening van Oldambt mooi dat we gebruik kunnen maken van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Zeker als die de afhandeling van meldingen effectiever kunnen maken.”

Het systeem is ontwikkeld door de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De gemeente Oldambt is de 19e gemeente in Nederland die met het systeem gaat werken.

Liedjeskaravaan van start in Cultuurhuis De Klinker

Zing mee met Nederlandstalige liedjes

Vanaf dinsdagmiddag 23 januari organiseert de bibliotheek samen met Cultuurhuis De Klinker maandelijks de Liedjeskaravaan. Zing samen met Anneke, Fenneke, Beau, Janinde en Diane bekende Nederlandstalige nummers en doe mee aan deze gezellige zangmiddag. De Liedjeskaravaan is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen.

Op dinsdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur opent de Liedjeskaravaan haar deuren voor iedereen die mee wil zingen. Met de Liedjeskaravaan wil de Bibliotheek samen met Cultuurhuis De Klinker op een muzikale wijze taal en sociale contacten bevorderen. De Liedjeskaravaan is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen toe doen. “Je hoeft niet goed of zuiver te kunnen zingen”, vertelt vrijwilligster Anneke. “Samen zingen is gezond voor lijf en leden, geeft ontspanning en plezier”. Anneke en de andere vrijwilligers hebben al een hele lijst liedjes verzameld om te zingen. “Wij hebben er zin in!” De toegang is gratis, lid of geen lid van de bibliotheek. Tijdens de pauze kun je een consumptie bestellen aan de bar vanaf € 2,50. Iets meenemen mag ook. Noteer de volgende data alvast in je agenda: 27 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei en 25 juni. Locatie: Theatercafé De Klinker, begane grond. Meer weten?

Mail naar: r.osenga@biblionetgroningen.nl.

Terug van weggeweest: De Blaauwbekmarathon rondom het prachtige Oldambtmeer

Na 5 jaar afwezigheid, is het eindelijk zover: de Blaauwbekmarathon maakt dit jaar zijn comeback op zaterdag 24 februari! “We zijn super trots. Dit jaar kun je weer mee doe aan de allerfriste marathon van Nederland. Wie wil er nou niet bibberend genieten van een prachtig stukje Oost-Groningen?” aldus de organisatie.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, zoals 5 km, 10 km, 21.1 km en de volledige marathon van 42.2 km, door het mooie Oldambt landschap in de Blauwestad. Hou je meer van wandelen? Dat kan ook! Kies tussen 10 km of een extra uitdagende 20 km. En natuurlijk hebben we ook gedacht aan de jongste deelnemers, met speciale afstanden, zodat ze vol energie de dag kunnen beginnen en lekker sportief kunnen genieten.

Of je nou een echte hardloper bent of net begint, er is een afstand voor iedereen. Elke stap die je zet, brengt je niet alleen dichter bij de finish, maar ook dichter bij de mooie natuur van Blauwestad. Het gezellige landschap en de leuke paden langs het meer maken Blauwestad perfect voor jouw volgende (hard)loopavontuur.

Dus, maak je klaar om vrolijk te genieten en te ontspannen tijdens deze koude, maar super leuke loopervaring in Oost-Groningen. De Blaauwbekmarathon nodigt alle enthousiaste hardlopers, wandelaars en jonge atleten uit om mee te doen. Durf je de uitdaging aan te gaan en je medaille op te halen bij de finish?

Voor meer info en aanmeldingen, bezoek de website www.blaauwbekmarathon.com.

Nieuwe paden en speeltoestellen in Oldambt

In de gemeente Oldambt zijn een aantal fietspaden vernieuwd, waaronder pad Hardenberg in Finsterwolde en de verbreding van het fietspad op de dijk aan de westkant van het Oldambtmeer. Het strand van de Noordrand heeft een nieuw speeltoestel gekregen, een piratenschip. Na de vakantie komen daar nog een aantal fitnesstoestellen bij. Ook de zwaaikom in Midwolda heeft een nieuwe fietsverbinding gekregen met de Oudlandseweg en is er nu een pontje als verbinding tussen Reiderwolde en De Tjamme. Dit is allemaal mogelijk dankzij de investeringsagenda Ring Blauwestad.

Over de investeringsagenda

In samenwerking met de provincie Groningen en het projectbureau Blauwestad, wil gemeente Oldambt de aantrekkelijkheid van Blauwestad en de omliggende dorpen (Midwolda, Oostwold, Finsterwolde, Beerta) en Winschoten vergroten. Hiervoor is de investeringsagenda Ring Blauwestad opgesteld met als doel de recreatieve mogelijkheden en voorzieningen in het gebied te verbeteren en uit te breiden.

Iedereen profiteert

Jurrie Nieboer, wethouder beheer & realisatie, is erg blij met deze ontwikkelingen. “Van deze voorzieningen profiteert iedereen. Een Oldambstster op weg naar zijn of haar werk, spelende kinderen, toeristen… En we hopen natuurlijk dat we, met het verbeteren en uitrollen van nieuwe recreatieve voorzieningen, meer mensen in beweging kunnen krijgen.”

Nog genoeg te doen

De komende anderhalf jaar moet er nog veel gebeuren. Nieboer legt uit: “Zo worden er plannen uitgewerkt voor een fietsvriendelijke verbinding op het Noordereinde richting de Pieter Smitbrug. Ook ondersteunen we de voorzieningen in het gebied Reiderwolde en gaan we meer fietspaden realiseren. Ofwel, we hebben veel gedaan en gaan daar de komende tijd mee door!”

Viering van 200 jaar stadsrechten in Winschoten Gemeente Oldambt zoekt samenwerkingen

In mei 2025 viert Winschoten een bijzondere mijlpaal: het behalen van 200 jaar stadsrechten. De Gemeente Oldambt is vastbesloten om deze gelegenheid groots te vieren en roept daarbij de hulp in van enthousiaste mensen en organisaties uit de gemeente.

“We zoeken naar mensen en/of organisaties uit het bedrijfsleven, onderwijs, verenigingen en sport die willen meedenken en meehelpen bij de organisatie van dit speciale evenement. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de viering van 200 jaar stadsrechten een onvergetelijke ervaring wordt voor inwoners en bezoekers van Winschoten”, aldus wethouder kunst, cultuur en evenementen Jurrie Nieboer.

Iedereen met ideeën voor culturele voorstellingen, sportieve activiteiten, educatieve projecten, historische exposities, feestelijke parades of iets totaal anders, wordt uitgenodigd om mee te bouwen aan dit grootse festijn. Jouw betrokkenheid is van onschatbare waarde.

Wil je deel uitmaken van het organisatieteam voor de viering van 200 jaar stadsrechten in Winschoten? Wil je jouw creativiteit en passie inzetten om een onvergetelijk evenement neer te zetten? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar communicatie@gemeente-oldambt.nl. Na de zomervakantie nemen we contact op met alle gemelde partijen.

Meld u en/of uw AED aan bij HartslagNu en red levens!

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als omstanders binnen 6 minuten reanimeren en een AED inzetten, heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans. Om in Oldambt zoveel mogelijk levens te redden, werkt de gemeente samen met HartslagNu. HartslagNu is een reanimatie oproepsysteem waarbij burgerhulpverleners opgeroepen worden om een slachtoffer te helpen. Hiervoor hebben we zoveel mogelijk burgerhulpverleners nodig, alsook AED’s.

Oproepsysteem HartslagNu

Het oproepsysteem van HartslagNu is uniek. Wanneer iemand 112 belt bij het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Deze burgerhulpverleners krijgen de opdracht om te reanimeren óf de dichtstbijzijnde AED af te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is. Het netwerk van burgerhulpverleners en het aantal geregistreerde AED’s in Oldambt groeit gestaag. Maar uiteraard is ‘meer’ in dit geval beter: hoe meer burgerhulpverleners er zijn en hoe meer AED’s beschikbaar zijn, hoe meer mensen kunnen worden gered. Wilt u burgerhulpverlener worden of heeft u een AED en wilt u deze inzetten voor het redden van levens? Meld u óf de AED dan aan via www.hartslagnu.nl.

AED’s 24/7 beschikbaar

Op diverse plekken in Oldambt hangen AED’s, de meesten zijn 24/7 beschikbaar. In veel gevallen zijn deze AED’s geregistreerd, maar lang niet allemaal. Wethouder Erich Wünker: “Ik ben blij dat al zoveel burgerhulpverleners zich hebben aangemeld bij het systeem. Op dit moment zijn we druk bezig met het in kaart brengen van alle aangemelde burgerhulpverleners en beschikbare AED’s in onze gemeente. Wat betreft de AED’s blijken er gaten in het gebied zitten waar geen AED’s beschikbaar zijn. Het zou mooi zijn als particulieren, bedrijven en andere organisaties hun AED beschikbaar willen stellen door ze aan te melden via HartslagNu. Als we met elkaar via dit systeem levens kunnen redden, is dat natuurlijk fantastisch”.

Oldambt krijgt forse impuls van Nationaal Programma Groningen

De gemeente Oldambt krijgt bijna 8 miljoen euro vanuit Nationaal Programma Groningen voor twee nieuwe projecten. Bijna 3 miljoen euro daarvan is voor het koepelproject Graanrepubliek 2.0. De overige 5 miljoen euro is voor de aanpak centrumontwikkeling Oldambt. Het bestuur van het programma heeft nu groen licht gegeven voor deze projecten.

Het koepelproject Graanrepubliek 2.0

De gemeente wil voortbouwen op de historische identiteit van Oldambt en werken aan een krachtige toekomst: Graanrepubliek 2.0. Om dit in samenhang aan te pakken is gekozen voor een koepelproject dat bestaat uit meerdere onderdelen. Centraal staan zowel de restauratie van de Oldambtster boerderijen als de transitie van de landbouw naar een sociaal, ecologisch en economisch duurzame toekomst. De ambitie is om in het project een aanzienlijk aantal boerderijen en erven in ere te herstellen en nieuw perspectief te geven. Om kansen te zoeken voor nieuwe toepassingen van graan en andere gewassen en de mogelijkheden voor lokale opslag en lokale verwerking. En om deze inzet te verbinden met kansen voor innovatie, onderwijs, arbeidsmarkt, cultuur en toerisme. Cora-Yfke Sikkema, burgemeester van Oldambt, is trots dat de gemeente dit grote project in samenwerking met diverse partners heeft opgezet. Sikkema: “Het mooie is ook dat dit project heel goed aansluit bij ontwikkelingen zoals die onder andere al door de coöperatie Graanrepubliek in gang zijn gezet. Vorige maand mocht ik daarvoor de opening verzorgen van het prachtige gerenoveerde pand in Bad Nieuweschans. Eén van onze eerste NPG-projecten die nu is opgeleverd.”

Impuls centrumontwikkeling Oldambt

Op integrale, toekomstbestendige wijze wil de gemeente Oldambt de kwaliteit van het centrum van Winschoten verbeteren. Daarvoor is in nauwe samenwerking met inwoners en ondernemers het ambitiedocument Centrumontwikkeling Oldambt opgesteld. Het doel: het centrum de komende vijf jaar een forse kwaliteitsimpuls te geven op het gebied van ondernemen, winkelen, wonen en recreatie. Een krachtige centrumfunctie, met een uitstraling tot ver in de achterliggende regio. Om de plannen om te zetten in concrete resultaten is geld nodig. Wethouder Erich Wünker hierover: “De opgave in het centrum is enorm en vraagt de komende jaren om forse investeringen. De bijdrage van Nationaal Programma Groningen is hierbij een hele mooie stap. Zo maakt de 5 miljoen euro onder meer investeringen mogelijk in de openbare ruimte, de aankoop van (strategische) percelen en het slopen van verpauperde locaties”.

Over Nationaal Programma Groningen
Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband tussen de Rijksoverheid, de provincie Groningen en gemeenten. Het programma investeert in de toekomst van Groningen door de leefomgeving, economie, opleidingen, banen, de natuur en het klimaat te versterken en te verbeteren. 

i